Само едно отделение ще приема болни от COVID-19 в област Русе

3
В момента 80 пациенти с Ковид са настанени в лечебно заведение
В момента 80 пациенти с Ковид са настанени в лечебно заведение Снимка: Dunavmost

След отпадането на ограничителните мерки от днес само едно отделение ще може да приема пациенти с COVID-19 на територията на цялата русенска област

Това заяви пред БНТ заместник-председателят на Българска болнична асоциация Алис Муртезова, която е и административен директор на УМБАЛ Русе.

По думите ѝ днес болниците в областта са получили указания от РЗОК, според които пациенти с коронавирус вече могат да бъдат приемани само в болници, разполагащи с инфекциозно отделение.

"За цялата област Русе има само едно инфекциозно отделение в държавната болница "Канев". В същото време в момента на територията на областта има над 80 пациенти с ковид, настанени в лечебно заведение. Тези пациенти от днес нататък няма как да ги приемаме останалите болници. Ако излезе пациент с ковид, трябва да го насочим към инфекциозно отделение." - каза Муртезова.

В момента в университетската болница в Русе, която не разполага с инфекциозно отделение, се лекуват 40 пациенти с ковид като 12 от тях са в интензивно отделение. Всички те са приети до вчерашния ден, когато извънредната обстановка все още беше в сила.

Въпреки че мерките отпадат от днес в лечебното заведение ограниченията в достъпа, задължителните маски, дистанцията и дезинфекцията продължават да са в сила със заповед на ръководството на болницата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Браво!
    Да мрат хората! Ко ни пука...
  • 3
    1
    Ivan
    Дебелото Айше,се изказа,големия специалист,махнете го това празноглави сьщество!Закривай,крадци и престъпници!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари