Медицинска сестра от УМБАЛ "Канев" пусна жалба до здравния министър

15
Липсват ли условия за обгрижване на COVID пациенти в русенската болница
Липсват ли условия за обгрижване на COVID пациенти в русенската болница Видео: Кис 13

Липсват ли условия за обгрижване на COVID пациенти в русенската болница

Медицинска сестра от "Очно отделение" на Университетска болница "Канев" в Русе се жалва пред министъра на здравеопазването за липсата на условия за обгрижване на болни с COVID-19.

В писмо до институциите Силвия Шиварова твърди, че работи сама на дежурство, без лекар и санитар. От ръководството на болницата излязоха с коментар по темата, предаде Кис 13.

Докато медицинската сестра е на смяна, от Спешно в Очно отделение прехвърлят двама пациенти със съмнение за COVID-19, заради огромния наплив от болни с коронавирус. Всяко отделение трябва да има най-малко 2 стаи за такива пациенти, обясниха от ръководството на болницата.

В писмото до институциите медицинската сестра изразява и притеснението си с какво ще лекува пациентите с COVID-19 и как ще се предпази от заразата.

В болницата няма смесване на потоците, като във всяко отделение има възможност пациентите с COVID-19 да се разделят от останалите, категорични са от лечебното заведение.

Заради увеличаване на натиска върху болницата, от началото на април капацитетът за прием на пациенти с COVID-19 ще стане 50% от всички легла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вратата, на кабинета на шефа на ДАНС се отваря рязко. Шефа подскача, като вижда страхотна мадама да влиза.
- Коя сте вие?
- Агент!
- ЦРУ, Мосад?
- Орифлейм…

Харесай Дунавмост във Фейсбук