Разбила ли се е сондата "Луна-25"?

1

Вчера Роскосмос съобщи за аномалия на борда на сондата и оттогава няма никакви сведения за станцията

Докато по-рано Роскосмос даваше подробен отчет за мисията „Луна-25“, сега не съобщава нищо за състоянието на руската лунна сонда.

Вчера Роскосмос съобщи за аномалия на борда на „Луна-25“ и оттогава няма никакви сведения за станцията. А през нощта се появи информация, че станцията се е разбила на повърхността на Луната, пише Kaldata.

Както бе съобщено в събота вечерта в канала на Telegram „Затворен космос“, снощи Александър Иванов, първи заместник генерален директор на Роскосмос по развитието на орбиталните комплекси и авангардните проекти, е дошъл в НИП „Лавочкин“, за да проведе среща относно ситуацията с „Луна-25“. По това време не бе възможно да се установи връзка с апарата, състоянието на станцията бе неизвестно.

Ако са верни съобщенията, че апаратът е дал неправилен спирачен импулс, то сондата вече почива в Морето на спокойствието на повърхността на Луната. Така да се каже, преждевременно е извършено твърдо кацане, съобщиха от „Затворен космос“.

Представител на руската космическа индустрия коментира ситуацията по следния начин:

„Спирачният импулс беше даден на станцията, за да се намали леко периселията – лунният перигей, за да се приближи моментът на успешното кацане. Въпреки това задвижващата система подаде едн път и половина по-голям импулс, отколкото се предвиждаше. Ако случаят наистина е такъв, станцията може да е навлязла в незатворена низходяща орбита…“.

Това означава, че станцията се е разбила на Луната.

Все още не е ясно какво е причинило това, не изглежда да е имало грешка в изчисленията. Може би е имало проблем в комуникационната система или с управлението. А човешкият фактор никога не може да бъде изключен. Сега предстои „развръзката“ - допълни представителят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    до промитите мозъци отдолу
    за друго не можете ли да говорите или сте един и същ шизофреник дето забравя за предните си коментари? да не сте ходили оперативно да ви махат най-долните ребра, за да можете да си свържете устата с ануа за да си серете безкрайно в устата като Уроборос?
  • -1
    3
    Хаха
    Сделано в Росии с американски чипове от крадени перални, резултатът е това.
  • -1
    2
    Я виж ти!
    Рушлямските амеби винаги са на поста си в сайта да пляскат минуси на нормалните коментари. Забавлявайте се, кретени, до време сте.
  • -1
    1
    А така!
    А след сондата - и цялото гнусно рушлямско сборище, окупирало огромна част от планетата! Закривай! Сега очаквам Мунчо Зеления чорап да скърца със зъби и да произнесе пламенна реч за вината на българското правителство.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари