Разбиха банда за уреждане на тенис мачове

0
Единият от арестуваните е Марк Форнел-Местрес
Единият от арестуваните е Марк Форнел-Местрес

Испанската полиция е разбила банда за уреждане на мачове в тениса, в която са включени 28 играчи на ниво ITF Futures и Challenger, включително и един, който е играл на последното открито първенство на САЩ от "Големият шлем".

Разследвани са общо 83 човека. "15 от тях са арестувани, сред тях са и лидерите на незаконната организация. Останалите 68 се разследват", обявиха официално от Guardia Civil.

Всичко дошло от оплаквания към новия антикорупционен отдел на междунродната федерация Tennis Integrity Unit. Всичко започнало от един тенисист и след това се разплело.

"Група арменци използвали професионален тенисист за връзка между тях и останалите играчи", се казва още в съобщението. "След плащане на подкупа, арменците лично са наблюдавали мачовете, за да не стане издънка. След това нареждали да се залага както в Испания, така и в чужбина", се казва още там.

Схемата е действала от февруари 2017 година и по нея е генерирана печалба от милиони евро. Претърсени са 11 адреса в 7 испански провинции, като там са намерени 167 000 евро кеш, автомат, откраднати лични документи, бижута, над 50 електронни устройства и 5 скъпи автомобила.

Замразени са и 42 банкови сметки, които са свързани с бандата.

Единият от арестуваните е Марк Форнел-Местрес, който завърши 2018 година под номер 1008 в световната ранглиста.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари