Тенисисти: Правят се интриги, а не се отбелязва, че сме девети в света

0
Научихме много от Григор Димитров. Даваше ни много ценни съвети, споделят завърналите се от ATP Cup тенисисти
Научихме много от Григор Димитров. Даваше ни много ценни съвети, споделят завърналите се от ATP Cup тенисисти Снимка: LAP.bg

Оставихме сърцето и душата си на корта и сме удовлетворени. Всеки от нас израсна и като личност, не просто като тенисисти.

Около това мнение се обединиха Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев при прибирането си в България след участието на ATP Cup.

Съставът ни завърши първото издание на новия отборен турнир на 9-о място от 24 тима.

"Изводът е, че можем. Никой от нас не е достигнал лимита на възможностите си. Сплотихме се и занапред ще си помагаме много. Не бях играл двойки с Григор и като разбрах, че ще играем първата ми мисъл беше да не се изложа", каза Александър Лазаров, който бе една от на-приятните изненади в първото издание на турнира, предава bTV.

Снимка: Lap.bg

Тенисистите ни споделиха, че са се вдъхновили от капитана си Григор Димитров.

Рамо до рамо с Гришо 22-годишният Лазаров спечели един много драматичен мач на двойки срещу Великобритания.

"Научихме много от Григор. Той е изключителен професионалист. Минал е по този път. Даваше ни ценни съвети, които всеки от нас може да използва в собствената си кариера. С такъв човек до теб израстваш бързо и на тренировки, и на мачовете", обясни Лазаров.

Снимка: Lap.bg

"Такива емоции не съм изпитвал никога. Да видиш твоите съотборници да печелят срещу такива тенисисти е нещо невероятно. Възхитителен е начинът, по който работи Григор Димитров. Концентрацията и увереността му на корта", сподели най-младият в състава ни Адриан Андреев.

"След злополучното развитие в групата си казахме, че трябва да бъдем и малко реалисти. Съжаляваме, че не прескочихме групата, но все пак сме девети в света в един от най-конкурентните спортове. С времето ще си дадем сметка какво постигнахме. Радваме се, че за две седмици успяхме да допринесем за повдигането на българския дух. Разбрахме, че хората са следили и са се вълнували от нас", каза втората ни ракета Димитър Кузманов.

"Да играеш с националната фланелка е най-уникалното чувство. Тенисът е индивидуален спорт и сме малко лишени от това усещане, но е несравнимо. Много съм щастлив и от подкрепата на българите в Австралия. Оставихме сърцето и душата си на корта и сме удовлетворени. Всеки от нас израсна и като личност, не просто като тенисисти. Аз лично изживях мечтата си. Надявам се това да е едно ново начало. Тепърва ще си даваме сметка какво постигнахме. Със сигурност това участие ще ни даде тласък в индивидуалните кариери. Показахме, че имаме качествата. В тениса всичко е индивидуално. Понякога пътят до първите 200 или 100 е много тежък. Може да играеш добър тенис и без да си толкова нагоре в ранглистата", допълни Кузманов.

Снимка: Lap.bg

Родните национали коментираха и анонимната публикация във "Фейсбук", добила популярност след края на турнира. В нея се твърдеше, че федерацията по тенис е отказала да подпомогне играчите и затова Григор Димитров е осигурил необходимите средства за престоя на останалите български тенисисти в Австралия.

От тенис централата определиха това твърдение "долен фейк".

"Ако не се беше появило това, все едно не сме българи. Цял живот ще ни съпътстват такива неща. Не разбирам защо някои хора се фиксират върху това кой какво е поел, платил, изкарал, а не се отчита факта, че сме девети в света. Вместо да се правят интриги, по-важното е, че сега сме тук и си говорим и за по-приятни неща. С какво е по-добре да бъде запомнен престоят ни там? Вариантите са два - с успехите ни или с обсъждане на финансовите аспекти. Всеки си преценява сам", каза по темата Лазаров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари