Рашков: Трябва ни главен секретар, който да не е обслужващ персонал на прокуратурата

0
"Петър Тодоров има необходимия образователен ценз и не е от калинките“, заяви Рашков
"Петър Тодоров има необходимия образователен ценз и не е от калинките“, заяви Рашков Видео: bTV

Мигрантският натиск, горските пожари и битовата престъпност са сред приоритетите на Петър Тодоров

"Трябва ни главен секретар, който няма да допусне служби на МВР да са обслужващ персонал на прокуратурата", заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков при представянето на новия главен секретар на МВР, предаде bTV

„Спряхме се на Петър Тодоров, който в момента ръководи Областната дирекция на МВР в Пловдив. Той е служител с дългогодишен стаж и опит, има над тридесетгодишен стаж. Има необходимия образователен ценз и не е от калинките“, заяви Рашков.

Той допълни, че длъжността на главен секретар на МВР трябва да бъде заета от човек, който няма да гледа безучастно как протестиращи граждани биват пребивани от органите на реда. Рашков посочи конкретно случая с бити граждани при протестите миналото лято. Той добави още, че главният секретар на МВР не трябва да допуска и незаконно подслушване на граждани.

Новият главен секретар Петър Тодоров представи кои ще са приоритетите в работата му като главен секретар. На първо място по думите му е овладяването на горските пожари в страната и осигуряване на пожарната безопасност на населението.

Като втори приоритет той посочи ефективните мерки за ограничаване и противодействие на мигрантския натиск, като това ще стане чрез засилване граничния контрол и активни действия и във вътрешността на страната.

Борбата с битовата престъпност и повишаване на сигурността на гражданите също е приоритет.

"В активния летен сезон като задача стои и засилването на контрола, свързан с пътната безопасност", посочи Петър Тодоров. Според него това ще стане чрез системно провеждане на полицейски операции, а днес стартира такава за превишена скорост.

"Борбата с настъпващата поредна вълна на коронавируса също ще е сред приоритетите на новия главен секретар, като там действията ще бъдат съгласувани със здравното министерство", отбеляза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ходих на врачка, която ми гледа бъдещето и вика:
- Гледам вила с басейн, в двора джип, а до басейна руса жена... Виждам и теб, ама от другата страна на оградата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук