Радикален ислям има, и той е заплаха

0
Местните хора смятат, че в района има прояви на радикален ислям
Местните хора смятат, че в района има прояви на радикален ислям

Белица е малко градче, сгушено между Рила и Родопите. В общинския център преобладават християните, които живеят в мир с мюсюлманите. Местните хора смятат, че в района има прояви на радикален ислям, според тях младите мюсюлмани са по-радикално настроени от бащите и дедите си.

Преди два дни встъпи в длъжност новият кмет на общината Радослав Ревански, той е от село Бабяк, спечели на втори тур, след като бе издигнат от ДПС, партията, която управлява Белица от промените до днес. Християни живеят само в общинския център, населението на съставните села са българо-мохамедани, изповядващи исляма. Говорим по горещата тема за терора във Франция и има ли той почва у нас. В центъра пред общината, трима мъже-двама християни и един мюсюлманин си приказват на злободневни теми.

Християните са категорични, че местното управление е върнало Белица 100 години назад. Каквото е направено, е направено при народната власт, твърдят мъжете и посочват площадът в какво състояние е. Георги Дюлгеров построи хотела в центъра, от тогава до днес - нищо, твърдят мъжете. Те отказват да застанат пред камера, казват, че по селата като Краище, Бабяк и други, имамите пуснали бради, след като ходели да се учат в арабските страни. „Какво проповядват в джамиите, един Бог знае”, казват те. Още преди да започнат да говорят, мюсюлманинът дискретно се дръпва настрани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари