Румен Радев връчва третия мандат на БСП

2
Това е последната възможност 47-ото Народно събрание да състави нов кабинет
Това е последната възможност 47-ото Народно събрание да състави нов кабинет Снимка: БГНЕС

Днес в 17:00 часа на "Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще връчи на парламентарната група на "БСП за България" третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това е последната възможност 47-ото Народно събрание да състави нов кабинет.

От БСП вече заявиха готовност за получаване на папката с третия мандат, както и да преговарят за ново правителството с партньорите си от доскорошната четворна управляваща коалиция - "Продължаваме промяната", "Има такъв народ“ и "Демократична България".

Корнелия Нинова потвърди, че няма да водят разговори за съставяне на кабинет с ГЕРБ и с ДПС:

Според Нинова премиерът трябва да бъде излъчен от ПП, тъй като те са първата политическа сила. БСП предпочита политически пред експертен кабинет.

Премиерът в оставка Кирил Петков каза, че от ПП да готови на диалог:

"Единствената цена, която не сме готови да платим, е хора, които не са в парламента, да взимат решения за огромни обществени средства", каза той.

От ИТН са готови да преговарят с бившите си коалиционни партньори за евентуален нов кабинет с хоризонт от година и половина, който да заложи на експерти, а не на политически лица, обясни председателят на групата Тошко Йорданов:

И от ДБ оставят отворена врата за преговори, обясни съпредседателят Христо Иванов.

"Гледаме на този мандат като на кризисен мандат, мандат на диалога. Задачите на тази политическа формация ще бъде да намира допирни точки, да бъде посредник. Хората очакват от нас резултати, а не драми", посочи той.

От ГЕРБ няма да подкрепят евентуално правителство. От ДПС и партия "Възраждане" се обявиха за предсрочни парламентарни избори.

Ако третият мандат в този парламент не бъде изпълнен, президентът Румен Радев ще трябва да разпусне 47-ото НС,. да назначи четвъртото си служебно правителство и да насрочи ново предсрочни избори за началото на октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    азбукарче
    Ако отново направят четворната коалиция, отново ще бъдат Орел с ориз, Рак, вървящ заднешком без да се оглежда и Щука - щур ламтеж за пари!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари