БСП ще говори с ПП-ДБ за втория мандат

1
Това заяви Александър Симов
Това заяви Александър Симов Снимка: БНТ

Това заяви Александър Симов

БСП се оттегли от разговорите за правителство, защото не бяха поставени истинските проблеми на обществото. Това заяви Александър Симов от социалистическата партия, предава БНТ. Според БСП основният проблем е ще има ли бюджет, с какъв дефицит ще бъде той и какво ще стане със социалните плащания.

Симов е песимист относно формирането на кабинета "Габриел". Според него няма да се намерят петима депутати извън ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН, които да гласуват в подкрепа на първия мандат.

"Парламентът ще бъде мониториран много строго и всеки, който си позволи да не влезе и всеки, който си позволи да не гласува по начин, различен от заявеното от неговата партия, ще понесе много тежка политическа цена. Ние сме в политическа криза, защото много от партиите не искат да проведат реалния разговор за проблемите. Грешката на Бойко Борисов е, че е заложил на партиен премиер. Това е непродуктивен подход, който се провали веднъж при Слави Трифонов и сега ще се провали за втори път", посочи той.

Александър Симов подчерта, че ако с първия мандат не бъде съставено правителство, с втория това със сигурност няма да се случи.

БСП ще участва в разговори с втората политическа сила в парламента, отбеляза той, но прогнозира, че тези разговори ще носят същия дефект, какъвто носеха разговорите за първия. Симов сравни съдебната реформа с комунизма, който все беше на хоризонта, но никога не дойде.

"Те трябваше да се концентрират около конкретни политики, а сега всички са обсебени от красивата идея за конституционно правителство. Вторият мандат ще е посветен точно на това", смята той.

Симов отрече оттеглянето на БСП да е свързано с изявлението на главния прокурор Иван Гешев, че ще изрива "политическия боклук".

"Виждам, че Гешев е насочен към други политически боклуци. Не смятам, че той таргетира която и да е конкретна партия. Той таргетира конкретни фигури и към момента те са в една-единствена партия", посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари