Работодателите трябва да осигурят ковид тестовете

1
"Ако някой задължава работниците си да се ваксинират, нека работниците се свържат с КНСБ, защото това е грубо нарушение на техните права“,  заяви Тодор Капитанов
"Ако някой задължава работниците си да се ваксинират, нека работниците се свържат с КНСБ, защото това е грубо нарушение на техните права“, заяви Тодор Капитанов Снимка: БНТ, стоп кадър

Работодатели, които принуждават работниците си да се ваксиниран, нарушават редица закони

Зеленият сертификат от юридическа гледна точка не противоречи на Кодекса на труда“ – заяви в интервю за БНР Пловдив експертът по трудово право към КНСБ Тодор Капитанов. Той е категоричен, че де юре няма нарушаване на трудовите права, т.е. те могат да се упражняват, но под 4 условия: едното е за представяне на сертификат за извършена ваксинация, другото е за писиар тест, за антигенен тест и за преболедуване. Това са условията, ако работиш в здравно заведение, да бъдеш на работа.

Работодатели, които принуждават работниците си да се ваксиниран, нарушават редица закони. Функция на работодателя е за прилага новата здравна заповед – да се осигурят условия за тези, които не искат да се ваксинират, да могат да си направят тестове. Задължение на работодателя е да осигури тези безопасни условия на труд. Така че ако някой задължава работниците си да се ваксинират, нека работниците се свържат с КНСБ, защото това е грубо нарушение на техните права“ – заяви Капитанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук