MyWork.bg - платформа за безплатни съвети по трудово право

2
Всеки може да намери бърз и адекватен отговор на въпроса си дали ме уволниха правилно, как да започна и как да прекратя трудовите си правоотношения, при какви условия мога да се пенсионирам
Всеки може да намери бърз и адекватен отговор на въпроса си дали ме уволниха правилно, как да започна и как да прекратя трудовите си правоотношения, при какви условия мога да се пенсионирам Снимка: Pixabay

Николай Стоянов от КНСБ информира, че има нова платформа за безплатни съвети по трудово право от която всеки може да се възползва. Ето какво написа той в личния си фейсбук профил:

"В кратката ми синдикална кариера си спомням ясно един случай. В централата дойде разплакана жена, очевидно бременна, която работодателят уволнил. Тя, горката, решила да бъде коректна и го предупредила, че чака дете.

Грешката била, че не отишла първо при лекаря. Доверила се на онзи, за когото работи. Защото така е коректно. И той се отблагодарил, като я освободил светкавично. Измънкал пред съда, че не знаел, че е бременна. Тя пък нямала документ за това. Ще кажете нормална синдикална случка. А всъщност става въпрос за човешка трагедия.

Тогава на нейна страна застана Todor Kapitanov. Притисна работодателя, докара от девет дерета вода, но той клекна и възстанови правата на жената.

Има хора, които са родени с мисията да помагат. Има хора, които са натрупали и достатъчно знания, за да могат да помагат. Тодор е и двете. Затова тук споделям неговия личен проект MyWork.bg– платформа за безплатни съвети по трудово право.

В нея всеки може да намери бърз и адекватен отговор на въпроса си дали ме уволниха правилно, как да започна и как да прекратя трудовите си правоотношения, при какви условия мога да се пенсионирам.

Питайте Тошко, пишете в сайта, четете.

И помнете, че правото не е даденост, нито пък подарък. Всеки трябва да воюва за правата си.

Защото те не го правят само гражданин. А човек!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари