Путин: Русия е готова да си сътрудничи с България в енергетиката

1
Нямаме намерение да се обиждаме на България или на други страни, които не намериха у себе си мъжество своевременно да се противопоставят на решенията на  Еврокомисията, подчерта руският президент
Нямаме намерение да се обиждаме на България или на други страни, които не намериха у себе си мъжество своевременно да се противопоставят на решенията на Еврокомисията, подчерта руският президент Снимка: БГНЕС

"Русия е готова да си сътрудничи с България при доставките на енергийни ресурси, независимо, че тя не намери мъжество да се противопостави на решенията на ЕК".

Това заяви в четвъртък (2 февруари) руският президент Владимир Путин, цитиран от РИА "Новости", предаде Руски дневник.

"Абсолютно деполитизираме тези въпроси; това са въпроси от чисто икономически характер, преди всичко те касаят икономическата целесъобразност. Не са изключени никакви маршрути, готови сме да се върнем към това, което е изгодно", заяви руският държавен глава след преговори с унгарския премиер Виктор Орбан в Будапеща.

"Нямаме намерение да се обиждаме на България или на други страни, които не намериха у себе си мъжество своевременно да се противопоставят на решенията на  Еврокомисията. Готови сме да се върнем към това, но ни трябват гаранции; повече не можем и не искаме да търпим загуби заради лоши решения", каза Путин.

Той допълни, че "ако тръгнем заедно по този път, включително в диалог с Брюксел, то тогава абсолютно всички ще бъдат доволни и това ще работи в полза на развитието както на двустранните отношения, така и на енергийната сигурност на континента като цяло".

Източник: Руски дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари