Путин е единственият защитник на християнството, на когото света може да разчита

0
Русия е увеличила два пъти количеството въздушни удари по терористите в Сирия
Русия е увеличила два пъти количеството въздушни удари по терористите в Сирия

„Когато гледам на ситуацията в света днес, се убеждавам че руския президент Владимир Путин, е единственият защитник на християнската цивилизация, на когото света може да разчита“- заявява сирийският президент.

Башар Ал- Асад също така, заявява че възможността да освободи президентския пост в Сирия зависи изключително и само от мнението и волята на сирийския народ, предаде Dailypress.

Относно сътрудничество и обмен на данни с разузнаването на Франция, президента на Сирия подчерта, че такова сътрудничество е възможно единствено, ако официален Париж измени политиката си в региона.

По-рано през седмицата във вторник, министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу в доклад пред президента Путин, заяви че Министерството на отбраната на РФ е увеличило два пъти количеството въздушни удари по терористите в Сирия.  По различните цели са пуснати 34 крилати ракети.

На оперативното съвещание с постоянните членове на Съвета за сигурност, на което стана известно, че трагедията над Синай с руския пътнически самолет А321, е предизвикана от терористичен атентат  Владимир Путин, заяви че ударите на Военно-космическите сили на Русия срещу терористите в Сирия, не само трябва да бъдат продължени, но и усилени.

Руския президент отбеляза, че изпълнявайки бойните задачи в борбата с терористите в Сирия, руските военни защитават Русия и гражданите й.

На сайта на министерството на отбраната е публикуван видеозапис от излитането на ракетоносците Ту-160, Ту-95 МС и Ту-22 М³  за нанасяне на удари по позициите на «Ислямска държава» и  пускането на крилати ракети.

На 30 септември самолетите на Въздушно-космическите сили на Русия започнаха въздушна операция с нанасяне на точкови удари по позициите на „Ислямска държава“, след като Дамаск се обърна за подкрепа към Русия за военна помощ срещу войната с терористите.

Източник: Dailypress
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари