Пускат за продажба 48 общински жилища в Русе

6
Заявленията за закупуване се подават от желаещите в 4-месечен срок от приемане на решението на Общинския съвет
Заявленията за закупуване се подават от желаещите в 4-месечен срок от приемане на решението на Общинския съвет Снимка: Dunavmost

48 общински жилища да бъдат обявени за продажба от Общинския съвет.

Предложението на община Русе е за 3% от общия брой на жилищата – 1592 броя, включени в списъците по чл. 12, ал. 1, т. 1 от Наредба № 6.

Водени от желанието гражданите да могат да закупят обитавани от тях жилища, Ви предлагаме да определите максимално допустимия процент 3 % жилища за продажба от общия брой жилища, включен в посочения по-горе списък. Общия брой на жилищата е 1592 броя., което ще рече, че ако приемете настоящото предложение, ще могат да бъдат продадени 48 броя общински жилища, обясняват от администрацията, пише Русе Медиа.

От средствата, получени от продажбата на общински жилища, не по-малко от 80 % ще се ползват за ремонт на общински жилища и/или придобиване на недвижими имоти.

По предложение на кмета ежегодно Общинският съвет определя максимален брой жилища по ал. 1, т. 1 за продажба, но не повече от 3 % от общия брой на жилищата. От списъка са изключени къщите и ведомствените жилища, като броят на жилищата за настаняване под наем на граждани с установени жилищни нужди не може да бъде по-малък от 1400 жилища. Заявленията за закупуване се подават от желаещите в 4-месечен срок от приемане на решението на Общинския съвет. Подадени след този срок заявления не се разглеждат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари