Проверяват случая с барикадиралите се пасажери на летището във Варна

0
Пътниците се барикадираха в самолет, кацнал във Варна, вместо в София
Пътниците се барикадираха в самолет, кацнал във Варна, вместо в София Снимка: Wizz Air / Фейсбук

Пътниците се барикадираха в самолет, кацнал във Варна, вместо в София

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев разпореди проверка на ситуацията от 26 май, при която пътници отказаха да слязат от самолет на авиокомпания Wizz Air на летище Варна.

Това съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.

Авиокомпанията е изпълнявала полет от Абу Даби до София. Поради закъснение на полета, самолетът е пренасочен към летище Варна, тъй като през нощта на летище София се извършва планов ремонт и пистата е закрита за кацане и излитане.

Наредих на ръководството на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ да извърши щателна проверка на причините довели до ситуацията на летище Варна, при която пътници отказаха да слязат от самолета. Най-вече държа да бъде изяснено от проверяващите дали са спазени правата на пътниците“, посочи вицепремиерът Христо Алексиев. Той допълни, че при установяване на нарушение ще бъдат предприети необходимите законови действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари