Проверяват двама полицаи за незаконни действия преди катастрофата на Околовръстното шосе

0
Искрено съжалявам, не съм лош човек, направих грешка, заяви пред съда Димитър Любенов
Искрено съжалявам, не съм лош човек, направих грешка, заяви пред съда Димитър Любенов Снимка: Георги Димитров / Дарик

Униформените са отстранени от работа

Обвиняемият за катастрофата на Околовръстното шосе в София остава в ареста, постанови Софийският градски съд.

Двама полицаи са отстранени от работа, след като в съдебната зала обвиняемият Димитър Любенов разказа, че малко преди катастрофата бил спрян от полицейски патрул. По негови данни, той им дал подкуп от 200 лв., за да бъде ескортиран до дома си. Дали това е така обаче предстои да стане ясно.

Служебният вътрешен министър потвърди, че има двама отстранени полицаи след случая, предава БНТ.

Адвокатът на Димитър Любенов призова прокуратурата да провери участвали ли са длъжностни лица в престъплението, а от обвинението отговориха, че такава проверка тече.

"Искрено съжалявам, не съм лош човек, направих грешка", каза обвиняемият в началото на заседанието.

На 25 септември Димитър Любенов блъсна с автомобила си друга кола на Околовръстното шосе. При удара загина французин, а съпругата му бе откарана в болница. От взетата кръвна проба стана ясно, че Любенов е седнал зад волана след употреба на алкохол и кокаин, като шофирал спортната си кола със скорост 195 км/ч.

Междувременно министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че двамата униформени са отстранени от работа. „За разследването не мога да ви кажа, но ние сме отстранили полицаите, които, не бих казал, че са го ескортирали, но имат участие там, каквото не би трябвало да имат. Днес в края на деня подробно ще оповестим този и още други случаи, в които взехме мерки“, обяви той, цитиран от БНР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    ...
    чиста проба съучастници ! ако си бяха свършили работата и го бяха задържали, нямаше да настъпи птп. КОРУПЦИЯТА НАИСТИНА УБИВА.
  • 2
    1
    Всички
    длъжностни лица, които са си затрайвали трябва да бъдат подведени под съдебна отговорност за съпричиняване на престъплението, в което е обвинен тоя "ТЪМНО РУС" пич.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари