Любка Гечева и Георги Малински са полицаите, ескортирали Димитър Любенов

0
Прокуратурата обяви, че разполага с данни и свидетел, че Георги Малински е приел сумата от 200 лева от обвиняемия
Прокуратурата обяви, че разполага с данни и свидетел, че Георги Малински е приел сумата от 200 лева от обвиняемия Видео: БНТ

Прокуратурата обяви, че разполага с данни и свидетел, че Георги Малински е приел сумата от 200 лева от обвиняемия

Полицаите Любка Гечева и Георги Малински от столичното 6-о Районно управление, за които има данни, че са ескортирали Димитър Любенов преди катастрофата на Околовръстното, при която загина французин, вече са обвиняеми.

Срещу Георги Марински са повдигнати три обвинения:

  • за подкуп, с предвидено от закона наказание от 3 до 15 години затвор и глоба до 20 000 лева;
  • за неизпълнение на служебните задължения по контрол на МПС, за което е предвидено наказание от 1 до 8 години
  • за това че не е помогнал на пострадали при катастрофа, на която е станал свидетел, за което законът предвижда пробация до 6 месеца и глоба от 100лв. до 300лв.

Прокуратурата обяви, че разполага с данни и свидетел, че полицаят е приел сумата от 200 лв. от обвиняемия Любенов, за да не извърши контрол на водача на МПС, след като се е установило, че той е употребил алкохол, предава БНТ.

Прокуратурата няма доказателства другият полицай от патрула - Любка Гечева да е участвала във взимането на подкупа, затова към нея няма предявено такова обвинение.

Тя ще отговаря пред съда за длъжностно престъпление - за неосъществен контрол по пътищата, с което не е осигурила безопасност на другите участници в движението и за това, че не е оказала помощ на място на четирите лица, пострадали при катастрофата.

Двамата полицаи са отстранени от длъжност. Наложена им е мярка "подписка".

Двамата полицаи имат още обвинения за престъпление по служба. Причините за това са, че не са изпълнили служебните си задължения, а са допуснали видимо пияния Любенов да управлява автомобил.

Имат и трето обвинение и то е, че след като са станали свидетели на катастрофата не са се притекли на помощ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари