Проучване: Климатикът вдига разхода на гориво с 20% в града

0
Когато двигателят работи, но колата не се движи, разходът се увеличава с цели 70 процента, сочат измерванията
Когато двигателят работи, но колата не се движи, разходът се увеличава с цели 70 процента, сочат измерванията

Когато двигателят работи, но колата не се движи, разходът се увеличава с цели 70 процента, сочат измерванията

Много пъти е писано за климатиците в автомобилите и тяхното влияние върху разхода на гориво, а сега най-новите измервания са извършени от Германския автомобилен клуб (ADAC), пише вестник 24 часа.

Благодарение на модерните компресори за климатици влиянието върху разхода на гориво бавно намалява. Тестът показа средна допълнителна консумация от 10 до 15 процента. Районът, в който карате колата си оказва голямо влияние върху разхода на гориво. В града разходът се увеличава с около 20 процента, на пътища със средна скорост около 100 км/ч разходът се увеличава с около 6 процента, а когато двигателят работи, но колата не се движи, разходът се увеличава с цели 70 процента.

За по-нисък разход на гориво системата трябва да регулира вътрешната температура възможно най-независимо, т.е. в автоматичен режим, ако имате автоматичен климатик. Такъв начин на работа е много по-добър от това сами да определяте силата на духане на климатика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    123
    Зависи от мотора, в повечето случаи и с 30% го вдига.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари