Противоепидемични мерки влизат в сила и в Силистра

0
Само един регион все още е на нулев етап по заболеваемост и хоспитализирани пациенти
Само един регион все още е на нулев етап по заболеваемост и хоспитализирани пациенти Снимка: DPA

Отново става задължително носенето на маски в лечебни заведения, аптеки, оптики, дрогерии и социални домове на територията на област Силистра

Това съобщава РЗИ в заповед, която регламентира противоепидемичните мерки. Те ще бъдат в сила един месец - от днес до 21 август 2022 г., информира БНР

Причината е повишената заболеваемост от коронавирус.

Отправена е препоръка за спазване на дистанция от метър и половина на обществени места на открито, където има струпване на хора, както и в административни сгради, предоставящи услуги на граждани. Същото важи и за супермаркетите и търговските обекти.

На работодателите се препоръчва да реорганизират дейността на фирмите, като по възможност се въведе дистанционна форма на работа.

Ще има всекидневна проверка сутрин на децата в детските заведения и възрастните в социалните домове за здравословното им състояние.

Мерките могат да бъдат променени в зависимост от епидемичната обстановка, съобщават от здравната инспекция в Силистра.

Припомняме ви, че такива мерки вече бяха предприети в София, Перник, Варна, Бургас и Ямбол.

Засега не се наблюдава силен натиск върху здравната система и мерките, които се предприемат не са на национално, а на регионално ниво.

Само един регион все още е на нулев етап по заболеваемост и хоспитализирани пациенти - Регион 1, който включва Плевен, Габрово, Ловеч, Търново и Русе. Там не се налагат ограничения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари