Ковид отстъпва: Цяла България е в зелено

0
Общата заболеваемост за страната спада и днес е 299 на 100 000 души, сочат данните на НЦЗПБ
Общата заболеваемост за страната спада и днес е 299 на 100 000 души, сочат данните на НЦЗПБ Снимка: coronavirus.bg

Общата заболеваемост за страната спада и днес е 299 на 100 000 души, сочат данните на НЦЗПБ

299.08 заразени с COVID-19 на 100 хиляди души е двуседмичната заболеваемост в страната - регистрира се спад в броя на болните, сочат данните Единния информационен портал.

Новата карта на епидемичната обстановка по региони показва, че и петте региона в страната вече са оцветени в зелено и са в Етап 1, включително София, където заболеваемостта бе най-висока в цялата страна и до днес бе в жълтия Етап 2. Столицата влиза в зеления етап в същия ден, в който влизат в сила облекчения в част от COVID мерките. Намалява се броят на местата, на които носенето на маски е задължително.

Маските остават задължителни в болници, аптеки и градския транспорт

Според епидемиологичната карта по области единствено Силистра остава оцветена в жълто. Там заболеваемостта на двуседмична база все още е висока - 449 на 100 000 души население.

Случаите на новия коронавирус, потвърдени у нас към момента, са общо 1 222 948. От тях 22 707 са активни. 1 162 772 са излекуваните лица. 3 702 от тях са регистрирани през последните 24 часа. 37 469 са починалите лица, при които е бил доказан COVID-19. Девет нови случая са регистрирани през последното денонощие. 100 % от починалите лица не са били ваксинирани.

От Министерството на здравеопазването припомнят, че противоепидемични мерки могат да бъдат въвеждани както на областно ниво (след предложение на директора на съответното РЗИ до Главния държавен здравен инспектор), така и на национално ниво (след предложение на Главния държавен здравен инспектор до министъра на здравеопазването).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари