Протестиращи срещу избора на Гешев не са допуснати пред ВСС

0
Митингът в подкрепа на Гешев е организиран от агенция "Пик". На снимката - собственикът Недялко Недялков
Митингът в подкрепа на Гешев е организиран от агенция "Пик". На снимката - собственикът Недялко Недялков Снимка: © Надежда Чипева / Дневник

Митингът в подкрепа на Гешев е организиран от агенция "Пик". На снимката - собственикът Недялко Недялков.

Протестиращите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор не са допуснати от полицията пред сградата на Висшия съдебен съвет, където днес тече изслушването на единствения кандидат за поста. Организираните от движение "Боец" участници в протеста са принудени да застанат на около 200 м от сградата без пряка видимост към нея, съобщи Дневник.

Пред сградата са се събрали единствено участници в митинг в подкрепа на Гешев под лозунга "Иван Гешев - достойният главен прокурор". Озвучаването е с възрожденски песни, между които "Топчето пукна".

От пресцентъра на МВР уточниха, че подкрепящите кандидата са поискали и получили първи одобрение от столичната община за мястото на събитието и за да няма конфликти на "Боец" е посочено друго място.

Изкслушването е насрочено за 10 ч., а още от 9 ч. улица "Екзарх Йосиф", на която е сградата на съвета, е блокирана от полицията и жандармерията. Според очевидци присъствието на сили на реда е безпрецедентно.

Движението на трамваи е спряно, полицията не разрешава на гражданите да преминават по улицата и ги отклонява към страничните с въпроса "Къде отивате".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари