Протестиращи: "Отсечката на смъртта" Русе - Бяла не се поддържа вече

2
Липсата на пари за пътища в Русенско изкара на протест фирмите
Липсата на пари за пътища в Русенско изкара на протест фирмите Видео: Русе Медиа

Два национални протеста затварят главни пътища в Русенско

Единият е на пътя Русе - Бяла в района на село Иваново, а другият – на кръговото кръстовище на Дунав мост. Блокадите ще започнат в 11 часа, като първата ще е за час, а втората – до 14 часа.

Пътят Русе - Бяла е сред най-натоварените отсечки в страната, по която се движат тежкотоварни камиони от и към Дунав мост. Над 150 работници от пътноподдържащата фирма протестират, защото нямат работа, информира Русе Медиа.

Дължимите са суми са над 58 млн. за извършени дейности по текущо и превантивно ремонтиране на пътища, те са направени в срок, предадени са, но не са разплатени и не са обезопасени“, каза Петко Николов, управител на фирмата.

Отсечката Русе - Бяла не се поддържа вече. Няма габарит на пътя, храстите не се режат, окопи, канавки, нищо не се поддържа. Това става предпоставки за ПТП, знаете, че отсечката Русе - Бяла е отсечката на смъртта“ , заяви Игнат Игнатов, ръководител звено.

Засега все още заплати се дават, но чрез заеми от банки. В същото време пътните специалисти напускат бранша и се ориентират към друга работа.

Протестът на Дунав мост събира работници от „Автомагистрали Черно море“, които чакат още да им се заплатят извършените дейности в размер на 27 млн.лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    Zeus
    А защо не затвориха кръговото на Бяла? Нали от там беше и дясната ръка на Бацек, небезизвестният Нунций? Пред тях да отидат да протестират или той вече живее на едно друго място в една друга къща, дето уж не е негова, а парите са от същите тези пътища. Нещо е къса народната памет май
  • 11
    3
    yoss
    Не се подържала отсечката, все едно до сега са я подържали... 130 човека ако го подържаха този път, нямаше от години да е кочина с несъбрани боклуци, с неизрязани храсти и клони, с дни стоящи предмети по платното. Какво правят тези 130 човека по цяла година??
  • 7
    2
    ХАХАХАХАХА
    Да ходят да протестуират в Банкя при господаря си крадливия Аасфалт Паша! НИКОГА ПОВЕЧЕ ОПГ ГРОБ ВЪВ ВЛАСТТА!!!
  • 7
    1
    Русе
    Навярно протестиращите са прави - но да си търсят парите от Боко и Герб - които са им възложили работите без да подсигурят средствата за тях. Или казано иначе - ако имахме наистина поня някаква Прокуратура, трябваше към днешна дата да са средствени или вече в затвора - поради доказана безстопанственост и нарушаване на всички закони и правила за възлагане по ЗОП - Бойко Борисов, бившите министри и зам - министри на регионалното развитие и бившите началници на АПИ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари