Блокадата на пътя Русе - Бяла изненада шофьорите, започна с час по-рано

1
Утрешното затваряне на пътя се отменя
Утрешното затваряне на пътя се отменя Видео: Русе Медиа

Блокада затвори пътя Русе - Бяла като част от националния протест на пътните фирми

По решение на полицията и организаторите участъкът на разклона за Иваново беше блокиран с час по-рано – от 9 до 10 часа вместо от 10 до 11 часа, предаде Русе Медиа.

Протестиращите настояват за изплащане на дължимите средства от АПИ, които за тяхната фирма са в размер на около 32 млн.лв.

От предните протести само останахме излъгани. Отново пътищата не се поддържат, работим, но работим на цени отпреди три години, под себестойност даже, и едва събираме за заплати. Изплащаме възнагражденията на хората със заеми и с кредити, но и кредитните линии свършват. От първите 50 % от дължимите средства, които тръгнаха да изплащат, не всичко ни платиха. По споразумение до 30 юни трябваше да ни изплатят останалите пари -, 30 юни мина, пари още няма. Въпреки това продължаваме да извършваме дейности, но след 30 септември всичко спира“, каза изп.директор на „Пътинженеринг“ Петко Николов.

Протестиращите бяха подкрепени спонтанно и от хора от изчакващите превозни средства.

Подкрепям ги на 100 процента. Всеки е длъжен да подкрепи тези хора, те трябва да си вземат парите, а не да отидат в други джобове, стига вече“, сподели Камелия Димитрова, която пътува с автобус за София.

В утрешния ден блокада на Русе - Бяла няма да има, тъй като протестът ще бъде в други точки на страната. В петък отново е предвидено затваряне на пътя на същото място, като часът ще се уточни допълнително.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    8
    до 5-тия тъпоумник
    Типичното за идиота съждение - нека на комшията къщата да гори, пък моята нали щом е здрава, кво ме интересува ...
  • 1
    7
    до 6
    Такава ни е държавата, такава ни е управията, такива сме си самите ние. Кой ни е крив за хала, в който живеем сега?
  • 1
    6
    До третия от втория
    Аз изобщо не се сърдя на тях, защото те са си обявили протеста и нямам нищо против него. Но ако знаех, че изобщо има такова нещо планирано, нямаше да мина от там а по старият път, защото 10 и 30 часа трябваше да съм в Бяла. До 10 не беше свършил, да не говорим за изнасянето на всички тирове впоследствие... Коства ми 1 час закъснение...
  • 6
    5
    До 3-тия Тъпчо тролев
    Ами да ходят да протестуират в Банкя пред Зайчарника на Мутрата с джипката дето им обещал милиарди за няма нищо? Или пред палатите на собствениците на фирмите, щото те са с Бентлитата дето трябва да им осигурят заплатите? Защо детето ми трябва да виси един час на жегата в колата на път за морето заради някакви герберастки отрепки, които са си решили, че законите не важат за тях? Ай сиктир гробари гнусни!
  • 11
    4
    Станислав
    Хайде тия са клети работници ама шефовете ми - мръсни гербаджии крадливи и депесари рязани! Пътната мафия и мръсните гербаджии се опитват да ни тровят, боклуци
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари