Протести срещу мигрантски центрове край Русе

3
Дискусия по проблема между директора на БЧК Русе, директора на Дирекция „Обществен ред и сигурност” и общински съветник Иво Пазарджиев
Дискусия по проблема между директора на БЧК Русе, директора на Дирекция „Обществен ред и сигурност” и общински съветник Иво Пазарджиев Видео: БНТ

Защо и русенци протестират срещу това да има мигрантски центрове от отворен или затворен тип край града, въпреки че няма официални информации за тази идея?

На пръв поглед вътрешната за Европейския съюз северна граница на България и особено Североизтокът остават встрани от интензивния мигрантски поток, но дали не е привидно? Властите признават, че следственият арест в Русе е крайно неподходящ за пребиваване на мигранти, но той е единствената възможност засега, информира БНТ.

Правителствената наредба, по която Общините ще сключват договори с Държавната агенция за уреждане на бежанците, също тревожи хората.

По темата за мигрантския поток и особеностите на региона на водещия Роман Сушков гостуват д-р Руденко Йорданов – директор на БЧК Русе, Спасимир Димитров – директор на Дирекция „Обществен ред и сигурност” в Община Русе, и адвокатът и общински съветник Иво Пазарджиев.

Темата е подкрепена с писмо от Районната прокуратура и запис от Държавната агенция за бежанците на Димитър Киров – началник на отдел в Дирекция „Качество на процедурата за международна закрила”.

Репортаж показва позициите на сириец за бежанския поток. 

Вижте повече във видеото:

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари