Десетки русенци излязоха на протест

4

Десетки русенци излязоха на протест в четвъртък вечерта пред местната Община.

Хората се обявиха срещу настаняване на мигранти в бившото поделение на Сръбчето, пише 24 часа.

От известно време в дунавския град усилено се говори, че правителството се кани да използва опразнените казармени помещения като поредния бежански лагер в България. Междувременно вече и 800 русенци са се разписали в подписката, която бе организирана срещу евентуалното настаняване на мигранти в, или край Русе.

Поделението на Сръбчето се намира точно на входа на дунавския град откъм София, на не повече от 6 км от Русе. Днес организаторът и на подписката и на протеста Мирослав Станчев заплаши, че смята да изпрати и запитване до Министерски съвет и ще очаква писмен отговор. В него ще се иска отговор дали наистина ще бъдат настанени в града мигранти, каквито слухове има. "Не може да стоим месеци наред в неведение, след като според русенски депутат, хора са идвали още през пролетта да оглеждат казармите около града за настаняване на бежанци", заяви Станчев.

Според него вече стотина русенци са дочули, че бившите казарми на Сръбчето са оглеждани и затова вече просто няма как официалните власти да мълчат по въпроса. "Управляващите са длъжни да кажат дали имат намерение да го направят, или не, и да се успокоим. Искаме Русе да си остане с европейски облик, а не да се превърне в едно от гетата, в които мигрантите вече превръщат Западна Европа", добави Мирослав Славчев, давайки за пример как изглежда вече центърът на Париж, затрупан с боклуци и стари вещи.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари