Протест в град Мартен

5
Писна ни да пътуваме 5 км по два часа в задръствания
Писна ни да пътуваме 5 км по два часа в задръствания

Протест заради тировете, които се редят на опашка по пътя Русе - Силистра, организираха тази вечер жителите на град Мартен

Честите задръствания правят невъзможно придвижването към и от работните им места. В последните три дни ситуацията е нетърпима заради огромните колони от двете страни на пътя, които достигат над 10 км.

Въпреки обещанията на властите, че ще преместят камионите на буферен паркинг, тировете продължават да се редят на пътя Русе - Силистра. Заради задръстванията на пътуващите от Мартен към Русе им трябват два часа, за да изминат с автомобил разстоянието от 5 км, предаде Русе Медиа.

„Стигам по-бързо с колелета вместо с автомобила, понеже избягваш всякакви задръствания. Ще ми отнеме 30 минути да стигна до Русе, вместо два часа с автомобила в задръстването“, казва Християн Ганев.

Хората настояват камионите да се върнат отново на бул.“България“, каквото решение бе взето след поредната трагедия на пътя, в която загинаха ученици. Казват, че само им се обещава, но нищо не се случва.

„Да дойдат тук при нас и да ни обяснят, да ни заведат да видим къде са буферните паркинги,  къде са“, пита Елка Недкова.

Исканията на жителите на Мартен са подкрепени и от кмета Димо Тонев.

„Хората вече негодуват, защото не могат да стигнат до работните си места, не могат да отидат до областния или общинския център. Вече им писна от обещания, искат да се вземат адекватни мерки, за да могат да минават безпрепятствено до град Русе“, казва Тонев.

Протестиращите затвориха за кратко разклона към Мартен, което временно затрудни трафика. Те са категорични, че ще продължат с протестите, ако тировете не бъдат преместени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари