Кръговото кръстовище пред ГКПП "Дунав мост" е било блокирано за половин час

3
Жители на град Мартен и работещите в индустриална зона "Тегра" протестираха срещу задръстванията от камиони
Жители на град Мартен и работещите в индустриална зона "Тегра" протестираха срещу задръстванията от камиони Снимка: БНТ

Жители на град Мартен и работещите в индустриална зона "Тегра" блокираха за около половин час кръговото кръстовище пред граничния пункт "Дунав мост -Русе" в знак на протест срещу задръстванията от тежкотоварни автомобили в района.

Трафикът се засили, след като черноморските фериботни линии спряха и камионите от Турция се пренасочиха през България заради военните действия в Украйна. Дългите опашки и маневрите на тировете затрудняват движението на леките овтомобили и създават предпоставки за пътни произшествия, казаха протестиращите.

"Искаме тези камиони да ги няма, искаме Мартен да пътува спокойно, без инфаркти ситуации. Ако държавата не ни помогне, ще си поискаме такса мост да се оставя в Русе, тъй като тези камиони рушат пътната инфраструктура на община Русе", каза Елка Недкова – организатор на протеста, предава БНТ.

"Искаме безаварийно движение. Аз съм бил свидетел, как линейка не може да премине и съм съдействал да се освободи от тапата", добави кметът на Мартен Димо Тонев.

Да подкрепят протеста дойдоха кметът и областният управител на Русе.

"Нетърпим е този проблем от години. 2400 камиона преминават всеки ден в двете посоки. Русе не получава съдействие и по-голямо финансиране заради "Дунав мост". В момента сме изготвили план за изграждане на общински паркинг. Чистим път на АПИ с общински служители", обясни Пенчо Милков – кмет на община Русе.

Днес Министерският съвет гласува да бъде пусната фериботна линия между Русе и Гюргево, с което се очаква да се облекчи трафикът на тирове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари