Прокурор отива на съд заради натиск на следовател

0
Страхил Каменички е подал граждански иск за 26 хил. лв. срещу зам. – главния прокурор Борислав Сарафов
Страхил Каменички е подал граждански иск за 26 хил. лв. срещу зам. – главния прокурор Борислав Сарафов Снимка: БГНЕС

Следователят от Национална следствена служба Страхил Каменички е подал граждански иск за 26 хил. лв. срещу зам. – главния прокурор Борислав Сарафов.

Делото има връзка с участието на Каменички и негови колеги в екипа по разследването на трагичния инцидент от края на миналата година на гара Хитрино, предаде RNS.

Преди време следователи са подали сигнал до етичната комисия на Върховната касационна прокуратура за поведението на Сарафов по време на разследването. На нея той се появил, без да е ясно какво отношение има към разследването, и започнал да обижда следователите, като им казал, че цяла България знае, че те са безделници и деквалифицирани и мислят само за ишиас и лумбаго.

Каменички възприел поведението на Сарафов като форма на натиск, тъй като законът не позволява да бъдат повдигнати „веднага“ обвинения на двамата машинисти, както зам.-главният прокурор настоявал. Към онзи момент те се намирали в психиатричното отделение на болницата в Русе, като не било ясно дали състоянието им позволява да се извършват процесуално-следствени действия с тях, а и по закон за целта трябва да бъдат призовани три дни по-рано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари