Прокуратурата в Русе внесе в съда обвинителен акт за разпространение на 90 килограма хероин

1
Случаят е квалифициран като особено тежък, а наркотичното вещество е в особено големи размери
Случаят е квалифициран като особено тежък, а наркотичното вещество е в особено големи размери Снимка: Dunavmost

Случаят е квалифициран като особено тежък, а наркотичното вещество е в особено големи размери

Окръжна прокуратура – Русе уведомява, че приключи досъдебното производство по прокурорска преписка и на 19.08.2020 г. в Окръжен съд – Русе беше внесен обвинителен акт за опит за контрабанден износ и държане с цел разпространение без надлежно разрешение на 91, 875 килограма високорисково наркотично вещество – хероин, разпределен в 184 пакета на обща стойност 7 307 875 лева.

Случаят е квалифициран като особено тежък, а наркотичното вещество е в особено големи размери. То беше намерено укрито в тайник под дъното на товарния автомобил. На съд е предаден 57-годишния А. И. Ю. от село Р., обл. Хасково. Той е задържан на 17.11.2019г. на ГКПП „Дунав мост“ от служители на Сектор „Борба с наркотрафика“ към Митница – Русе. По делото са разпитани 11 свидетели и са приети заключения от 11 експерти. Рекордно голямото количество наркотик е открито в резултат на професионалната работа на служителите на Митница – Русе.

Спрямо обвиняемото лице е взета мярка за неотклонение задържане под стража. След приключване на досъдебното производство той е приведен в Затвора – Белене, където ще изчака насрочването на делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари