Прокуратурата в Русе е сезирана за буферния паркинг още преди месец

2
Ситуацията е пред обширно разследване, а обществото очаква да се разкрие истината, заявиха общински съветници
Ситуацията е пред обширно разследване, а обществото очаква да се разкрие истината, заявиха общински съветници Снимка: Община Русе

Ситуацията е пред обширно разследване, а обществото очаква да се разкрие истината, заявиха общински съветници

Още преди един месец общинските съветници СДС са сезирали Окръжна прокуратура Русе и Министерство на регионалното развитие и благоустройството със сигнал, отнасящ се до незаконни практики при изграждането на по-малкия общински буферен паркинг за 75 тира върху 45 дка по бул.“България“, съобщи кандидатът за кмет Станимир Станчев с публикация във Facebook.

Очакват се резултатите от контролните органи, защото според общинските съветници "русенци заслужават истината да излезе наяве и да се предприемат подходящи мерки срещу всякакви незаконни действия от страна на общината".

СДС отдавна са взели на прицел буферния паркинг, тъй като има спорни въпроси относно неговата изрядност и финансови интереси на общината, казаха от там. Само за два месеца паркингът, изграден и стопанисван от частен инвеститор, е генерирал значителни приходи от съоръжение, изградено върху 116295 кв.м. които обаче не отиват в общинския бюджет. В него ще постъпват по 600 000 лв. годишно, които считаме за крайно недостатъчни, на фона на постъпленията, гласи позицията на местните опозиционери.

След оповестено изследване на Антикорупционен фонд, което прави аналогия за сходна злоупотреба с обществен терен, свързана с паркинга на ГКПП "Капитан Андреево", съветниците от СДС използваха случая да припомнят фактите около спорния търг в Русе:

"Търгът за изграждането на паркинга беше спечелен от специално създадената фирма „Тир Паркинг Русе“, в която финансистът Емил Хърсев придоби мажоритарния дял в края на януари.

С отделна обществена поръчка е възложено изработването на по-малкия общински паркинг, който е на терен от 45 дка и е предназначен за 75 камиона. За изпълнител на строителните дейностите е избрана фирма „Люник“ ЕООД, която също е свързана с финансиста Емил Хърсев. В строителството на т.нар. малък паркинг, по отношение на който е и жалбата, попадат терени, които вече са застроени".

Според тях общината е трябвало да изгради паркинга, от което да реализира собствени приходи. Изразяват се съмнения дали при пускането на съоръжението в действие е имало издаден Акт 16. "Тези пари не остават в града и затова искаме сделката да бъде проверена", аргументира се Станимир Станчев. Общинските съветници питат колко са пропуснатите средства и изтъкват, че ситуацията е под обширно изследване като обществото очаква да се разкрие истината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    15
    Светльо
    Прокуратурата в Русе е зависима от Пенчо Милков и ще потулят всичко.
  • 9
    14

    Още един мандат на Пенча и ще продаде всичко дето е останало в общината.А за басейна в парка ще остане ли време ,там е много интересно,също като летището и паркинга..А "мостчето" в Николово, прибраха част от камъните, другите така си и останаха. Наглост, безхаберие, безочие да се кандидатираш за кмет. Вън боклуците от общината.
  • 5
    13
    Макса
    Всички са корумпирани мърши,да бъде смърт!!!
  • 10
    12
    Малката вие-на умряло
    И кмета и общинския съвет имат горе долу еднакви заслуги за положението. Кеф ти воден цикъл, кеф ти басейн, кеф ти скейтпарк, кеф ти летище, кеф ти ТИР паркинг, кеф ти чист въздух...БРАВО ПЕНЧО! Такова чудо не се е виждало никога никъде. Че и кандидат за още един мандат. Остана да си го изберем пак, да му дадем шанс да ги завърши за поне още 4 години. Така или иначе вече има милиони наляти, поне да видим ще получим ли нещо завършено успешно или просто ще си останем със строителни площадки и отрицателно салдо.
  • 9
    11
    С вазелина
    Пеншо е невинен. Гласувайте за най-любящият и обичан съпруг на света. Семейството за него е на първо място.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари