Прокуратурата в Благоевград проверява ЮЗУ "Неофит Рилски"

2
Образувано е досъдебно производство срещу длъжностни лица
Образувано е досъдебно производство срещу длъжностни лица Снимка: Dunavmost

Образувано е досъдебно производство срещу длъжностни лица

Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно производство за извършени длъжностни престъпления, съобщиха от държавното обвинение.

Наблюдаващият прокурор след запознаване с материалите от извършена проверка по повод публикации в медии относно корупционни практики в Югозападния университет „Неофит Рилски“ е преценил, че са налице процесуалните предпоставки за това.

От една страна е законният повод за образуване на досъдебното производство, а именно - съобщение от компетентен орган за престъпление от общ характер. От друга страна са достатъчно данни, съдържащите се в материалите по преписката – доклад на Министерството на образованието и науката, писмени обяснения и жалба, сочещи за евентуално извършено престъпно деяние.

В периода 2015-2022 г. от длъжностно лице/лица от Югозападния университет „Неофит Рилски“ били нарушени и/или не изпълнени служебни задължения и/или превишена властта или правата. Деянията са извършени с цел набавяне на облага или причиняване на вреда, от което са могли да настъпят немаловажни последици.

Разследването е възложено на Областна дирекция на МВР - гр. Благоевград. Дадени са подробни указания за изпълнение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари