Прокуратурата отказа дело за нападение срещу ваксинационен пункт

0
Нямало данни за престъпление
Нямало данни за престъпление Снимка: Dunavmost

Прокурорската проверка по скандала, при който противници на ваксинацията срещу ковид успяха да прогонят мобилен пункт за поставяне на ваксини от входа на Морската градина във Варна миналия септември, е приключила с отказ да бъде образувано разследване.

Това каза пред "Сега" говорителката на Районната прокуратура във Варна Станислава Бакалова, която бе и наблюдаващ прокурор по преписката.

По думите на Бакалова няма данни нито за престъпление, нито за извършено административно нарушение при нито една от двете страни в конфликта. Проверяваше се не само дали е била проявена агресия към медиците в Морската градина, но и дали самият мобилен ваксинационен екип, както и регионалната здравна инспекция са извършили нарушения, поставяйки ваксините. 

Проверяваше се "дали РЗИ са спазили реда в техните специални закони, за това как се снабдяват такива медицински пунктове с ваксини, с какви документи, къде по принцип трябва да се съхраняват тези разрешителни за прилагане на ваксините, дали въобще има такова разрешително. Също искам да се установи дали пунктът е отворен в съответствие със специалните разпоредби, които са за отваряне на такива пунктове", обясни през септември прокурорката.

Мобилният ваксинационен пункт в Морската градина бе нападнат от група граждани, които твърдяха, че са от "Комитет за спасение", изискаха от ваксиниращия екип документ, с който да удостоверят разрешително за ползване на ваксините в България и настояваха, че здравното министерство няма право да ги прилага. На място бе извикана полиция и в крайна сметка пунктът бе закрит. 

ОТ РЗИ обясниха пред "Сега", че този мобилен пункт е един от най-успешните и че въпреки нападението, в Морската градина ще продължат да се поставят ваксини срещу ковид, докато метеорологичните условия го позволяват. Повече обаче на това място пункт не се появи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари