Прокуратура води разследване за смъртта на Делян

1
Окръжна прокуратура - Русе даде подробности за трагедията
Окръжна прокуратура - Русе даде подробности за трагедията Снимка: Кадър bTV

По повод медийни публикации за настъпилата смърт на Делян Енчев на 14.07.2018 г. в лимана на Пристанищен терминал Русе Запад, Окръжна прокуратура - Русе предоставя следната информация:

По случая има образувано досъдебно производство за престъпление по чл.123 от НК. Сигналът за произшествието е подаден в Окръжен следствен отдел при  Окръжна прокуратура - Русе от дежурен служител в Гранична полиция. Дежурен следовател е бил на мястото на произшествието 40 минути по-късно. Извършил е първоначален оглед и са разпитани всички свидетели-очевидци, между които колеги на починалия и рибари намиращи се случайно в района. От работодателя на починалия е изискана и получена наличната документация в оригинал. Изискан и получен е доклад от Д“Инспекция по труда“-Русе, изискан е доклад от централата на Пристанищна инфраструктура- гр. София. Изискани са и са получени записи от видео камерите в района на произшествието и аудио записи на тел.112. Назначени са технически експертизи за възпроизвеждане на тяхното съдържание. Назначена е и съдебно-медицинска експертиза, чието заключение също се очаква.

Конституиран е наследник на пострадалото лице по делото. Предстои анализ на изисканата информация, разпит на свидетели и назначаване на експертизи.

Определен е първоначален срок за разследване  от два месеца.

[ Вижте какво разказа момчето, което се е опитало да го спаси ]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари