Производители вече избягват да слагат етикети "Произведено в Китай"

0
. Вместо "Произведено в Китай", дрехите са етикирани "Произведено в КНР"
. Вместо "Произведено в Китай", дрехите са етикирани "Произведено в КНР"

Китайските производители вече избягват да слагат етикети "Произведено в Китай" на дрехите, които продават в Япония в опит да подобрят продажбите си, пише изданието South China Morning Post, цитирано от BBC.

Ходът е опит за преодоляване на възприятията, че китайското производство на дрехи е с лошо качество. Вместо "Произведено в Китай", дрехите са етикирани "Произведено в КНР" (Китайска народна република), тъй като редица японски клиенти не знаят какво означава това, пише още изданието.

Японската агенция за защита на потребителите е заявила, че въпреки заблудата в превода, няма да спре китайските фирми да променят етикетите си.

В отговор на това шивашката промишленост на Япония планира да отвърне на удара с нови етикети - "J Quality". Те ще бъдат прикрепяни към дрехите които са произведени изцяло в страната, сочи репортаж на Агенция "Киото". Тя се надява хората да харчат повече за "висококачествени местни продукти", а не да купуват по-евтин внос.

Отношенията между Япония и Китай в момента са обтегнати заради териториален спор за група острови в Източнокитайско море, и негативните чувства изглежда са дълбоки. През 2014 г. изследване в Япония установи, че 93% от анкетираните имат отрицателно отношение спрямо Китай, с 3% повече спрямо предходната година.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари