Прогноза за времето до края на седмицата

0
Къде ще вали и гърми?
Къде ще вали и гърми?

Днес ще е слънчево.

Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 28° и 33°, в София 28°, научаваме от НИМХ.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месец юли. През деня ще се задържи почти без промяна. След обяд, главно над Източна България ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб северозападен, в източните райони до умерен северен вятър.

Над Черноморието също ще бъде слънчево. Ще духа до умерен северен, след обяд североизточен вятър. Максимални температури между 27° и 31°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 15°.

И в сряда времето ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, главно в часовете след обяд, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен, от изток-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°, малко по-ниски по Черноморието.

В четвъртък и петък над Източна България ще се задържи слънчево. Над планинските райони в Западна ще има условия в следобедните часове да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има и краткотрайни валежи, и гръмотевици, по-интензивни в петък в Рила и Пирин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари