Професор Рачев: Този август е с 5 - 6 градуса по-топъл от нормалното

0
Времето у нас през следващите дни ще продължи да бъде горещо, като се очаква топлата вълна, обхванала страната ни, да продължи през цялото следващо десетдневие.
Времето у нас през следващите дни ще продължи да бъде горещо, като се очаква топлата вълна, обхванала страната ни, да продължи през цялото следващо десетдневие. Видео: bTV

Очаква се топлата вълна, обхванала страната ни, да продължи и през цялото следващо десетдневие

"До този момент месец август е с 5 - 6 градуса по-топъл от нормалното и ако съдим по прогнозата за следващите дни, може да се класира на едно от челните места по топлина, откакто се правят метеорологични изследвания у нас."

Това заяви в студиото на предаването "Тази сутрин" по bTV климатологът проф. Георги Рачев.

Времето у нас през следващите дни ще продължи да бъде горещо, като се очаква топлата вълна, обхванала страната ни, да продължи през цялото следващо десетдневие.

В средата на тази седмица в България ще навлезе студен фронт, който ще донесе краткотрайни валежи и гръмотевици на места, но температурите ще се понижат едва с градуса - два.

От петък нататък предстои ново затопляне, а след седмица нова топла вълна ще обхване цяла Европа, поради което живакът на термометрите у нас ще продължи да показва стойности над 30 градуса.

За съжаление екстремните горещини и практическата липса на валежи няма да бъдат от полза на огнеборците, които се борят с пожарите на територията на Северна Македония, Гърция и Турция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари