Започна кандидат-студентската кампания в Русенския университет

2
Ректорът се оплака от постоянно намаляващия брой на зрелостниците
Ректорът се оплака от постоянно намаляващия брой на зрелостниците Видео: КИС 13

Ректорът се оплака от постоянно намаляващия брой на зрелостниците

В 50 бакалавърски специалности и над 100 акредитирани магистърски програми ще обучава Русенският университет през следващата академична година.

Висшето училище вече стартира кандидат-студентската кампания с предварителен прием, който ще продължи до 4 юли.

Един от основните проблеми, с които се сблъскват всички висши училища в страната, е постоянно намаляващият брой на учениците, които завършват средно образование, обясни ректорът на Русенския университет проф. д-р Пламен Кангалов, предаде телевизия КИС 13.

Русенският университет активно работи и с бизнеса за обучение на кадри и провеждане на стажове, посочи още проф. Кангалов. Той подчерта, че се запазва тенденцията за засилен интерес към определени специалности в Русенския университет.

В Русенския университет се обучават студенти по 23 професионални направления в 7 области на висшето образование.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Густав Адолф, до 7
    Функционално неграмотен ли си, че отговаряш толкова дебилно? Хората тук, под всяка статия за РУ, не призовават за неговото затваряне. Или поне не всички. Призовават за премахване на порочния метод на управление. Онзи бесепарско-герберски научен феномен, Белоев, да си беше ползвал връзките за да опита да промени модела на висше образование в страната. Имаше място и като депутат уредено. Но не, той и чехлите около него предпочитат да кретат в сегашния формат и да налапат каквото могат. РУ има място на картата на университетите в страната само след брутална и тежка реформа на висшето образование.
  • 6
    7
    daskal
    Ами да, да махнем от Русе университета, театъра, операта, балета, филхармонията! Има ли още нещо, което ви дразни и е излишно? А, да, можем да махнем библиотеката, читалищата, музеите... И те само гълтат пари. Ако се сещате за още нещо, допълнете списъка.
  • 1
    6
    Магистър
    Русенският Университет е украса , привилегия и постижение на град Русе . Естествено е да бъде в крак със авангарда на световната наука. За тази цел му трябва адекватно управление . Материална база има . Пари има . Управлението му трябва да има визия за поне 50 години напред. И да , Русенският Университет е достоен и има място във световните класации по рейтинг , въпреки хейтърите.
  • 7
    5
    Густав Адолф
    За да има ефективно образование, РУ трябва да бъде редуциран до -50% на специалности, места и преподаватели. Като цяло, това трябва да е съдбата на висшето образование в страната. Има 52 висши училища за държава с 6.5 милиона население. Това нормално ли е? Англия и Италия с по 60 милиона население имат по 100-на университета! И то на светлинни години пред нашите идиотски ВУЗ-ове! Швейцария с 8 милиона има 14 (ЧЕТИРИНАДЕСЕТ) университета! В България, за да има ефективно висше образование и да се отсеят най-добрите преподаватели и ВУЗ-ове трябва да има не повече от 10-15 университета. Не повече!
  • 9
    4
    Театър
    Плам Канго, на когото Ричи Бейли павликенски му дърпа конците като на кукла, ломоти щото не си е приел поредната порция троянска лековита и кани кандидатстуденти. Елате , какъвто и да е успеха само да не е цафара, ще ви приемем отма, защото сме я закъсали здраво за студенти и не можем да захлебваме яко.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари