Проф. Киров: След вторник ще бъде задвижено отстраняването на Гешев

0
Правосъдният министър няма да губи време, счита юристът
Правосъдният министър няма да губи време, счита юристът Снимка: БГНЕС

Правосъдният министър няма да губи време, счита юристът 

Процедурата с внасянето на искане за предсрочно отстраняване на главния прокурор Иван Гешев ще бъде задвижена още другата седмица, след вторник. Очаква се в петък в Държавен вестник да бъде обнародвано решението на Конституционния съд, с което съдът даде зелена за внасяне на подобно искане от правосъдния министър във Висшия съдебен съвет. Решението влиза в сила три дни след обнародването му, тоест след вторник се очаква правосъдният министър Надежда Йорданова да задвижи процедурата.

Това обяви пред bTV специалистът по Конституционно право проф. Пламен Киров. Според Киров в момента наблюдаваме класическа война между изпълнителната власт и прокуратурата, която се е пренесла и на европейско ниво. Същата прогноза – за задвижване на процедурата още идната седмица, направи в ефира на Нова телевизия и бившият правосъден министър в служебния кабинет Иван Демерджиев.

Засега правосъдният министър Надежда Йорданова отказва да споделя информация по сигналите, на базата на които ще бъде внесено искане за предсрочно прекратяване на правомощията на главния прокурор. Искането се изготвя на базата на получени сигнали срещу Гешев. От МП са категорични, че не водят политическа атака, а прилагат закона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари