Проф. Георги Михайлов: Приветствам отпадането на почти всички мерки

0
Според него основният спор, който трябва да продължи, е за ваксините
Според него основният спор, който трябва да продължи, е за ваксините Снимка: БГНЕС

Според него основният спор, който трябва да продължи, е за ваксините

"Епидемичната обстановка трябва да отпадне в петък, 1 април. Мерките отпадат постепенно в Европа и в целия свят. Затова приветствам непродължаването на епидемиологичната обстановка и отпадането на почти всички мерки", заяви в ефира на БНТ проф. Георги Михайлов, заместник-председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание, депутат от ПГ на БСП.

Той допълни, че се съобразява с решенията, които ще излага Министерство на здравеопазването след непродължаване на епидемиологичната обстановка.

"Важното е, че се разделяме с всички тези проблеми, които до голяма степен затормозваха живота на нацията, но безспорно - всяка инфекция може да се завърне. Това е край на истерията", подчерта проф. Михайлов.

По думите му Ковид не се оказа чумата на века, но всичко това се отрази на икономика, на културата, на младото поколение.

За носенето на маски проф. Михайлов каза: "Маската е последното нещо, което ще ни спаси от такава въздушно-капкова инфекция и затова не трябва да си концентрираме вниманието върху този въпрос".

Според него основният спор, който трябва да продължи, е за ваксините. Ваксината против Ковид 19 няма да спаси тотално от инфекция, но ще намали броя на заболелите и тежестта на заболяването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари