Продължават засилените полицейски проверки в Русе

0
В рамките на операцията са проверени общо 1435 лица, сред които известни на органите на реда и на правораздавателните институции
В рамките на операцията са проверени общо 1435 лица, сред които известни на органите на реда и на правораздавателните институции Снимка: БНТ

1435 души и 669 МПС са проверени в Русенско по време на националната полицейска операция по противодействие на престъпността, задържани са 89 лица

В рамките на провеждана паралелна операция служителите на ОДМВР - Русе са заловили две групи измамници

През периода 7 – 15 март 2016 година се проведе специализирана полицейска операция на територията на Областна дирекция на МВРРусе, като част от операция, провеждана в цялата страна.

В рамките на операцията са проверени общо 1435 лица, сред които известни на органите на реда и на правораздавателните институции, проверени са и 669 моторни превозни средства.

Задържани са 89 лица. Изяснявана е тяхната съпричастност към извършени престъпления на територията на ОДМВРРусе, които са регистрирани наскоро или такива от минал период.

В хода на полицейските действия са съставени 274 акта за установени административни нарушения /във връзка с различни закони/.

Във всички подразделения на ОДМВРРусе е извършвана превантивна дейност с общо 304 лица, на които са издадени предупредителни протоколи по Закона за МВР, във връзка с различни прояви и нарушения.

18 лица са били издирени, а над 30 престъпления са разкрити от полицейските органи в Русенско в периода на операцията.

Наред с националната операция, от ОДМВРРусе е планирана и проведена тематична полицейска операция по линия на телефонните измами.

В резултат на извършените оперативно-издирвателни действия, на 16 март бе заловена група лица, за които са събрани данни, че са извършители на телефонни измами в Южна България.

На бул. Цар Освободител в Русе са задържани двама мъже от гр. Ветово, известни на правораздавателните органи с извършване на такива деяния. Същия ден в района на жп гара в Русе е задържан друг мъж от сливенско село, извършвал ролята на муле.

Той е носил на двамата мъже сумата от 5000 лева, пари придобити от поредна измама в гр. Ямбол.

Към момента на тази група е документирана престъпна дейност за 9 извършени телефонни измами, станали на територията на градовете Ямбол, Хасково, Стара Загора и Смолян.

Работата по изясняване на престъпната им дейност продължава.

В хода на операцията, при продължаващи оперативно-издирвателни действия, вчера русенските полицаи са задържали още двама мъже във връзка с извършени измами на територията на гр. Плевен.

Документирана е престъпна дейност, свързана с 3 реализирани телефонни измами.

Работата на русенската полиция по противодействието на този вид престъпна дейност продължава.

Продължават и засилените полицейски проверки в рамките и на други тематични операции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари