Кирил Десподов стана шампион на Гърция с ПАОК

1
Тимът от Солун триумфира след 2:1 в дербито с Арис
Тимът от Солун триумфира след 2:1 в дербито с Арис Снимка: PAOK FC / ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Тимът от Солун триумфира след 2:1 в дербито с Арис

Кирил Десподов и ПАОК (Солун) станаха шампиони на Гърция след победа в градското дерби с Арис в последния 10-и кръг на плейофа за титлата. С тази победа ПАОК събира 80 точки и е недостижим на върха, въпреки победата по същото време на АЕК с 3:0 над Ламия у дома. Жълто-черните от Атина, които миналата година бяха първенци, завършиха със 78 точки. Третото място е за Олимпиакос, който измъкна 2:2 от Панатинайкос и завърши със 74 точки, пише БТА.

За Панатинайкос и Арис, който е 5-и, остава възможността на 25-о май да спечелят купата на страната, тъй като излизат един срещу друг на финала във Волос.

За ПАОК това е четвърта шампионска титла в историята, а тимът ще се включи в квалификациите за място в Шампионската лига. Кирил Десподов пък се окичи с титлата при първата си година в Солун и става третият българин, който е шампион зад граница след Георги Костадинов (АПОЕЛ Никозия) в Кипър и Джошкун Теменужков (Линкълн) в Гибрартар.

Българският национал Кирил Десподов се появи на терена в 62-ата минута на мястото на автора на второто попадение Тайсон, а само четири минути след влизането си можеше да реши мача с трети гол. Андрия Живкович проби от ляво и центрира, а Десподов на 7-8 метра от вратата се подхлъзна при опита си да стреля.

Темпото беше високо в първите 20 минути, след което поспадна, но точно след половин час игра ПАОК поведе в резултата чрез Брандон Томас. Домакините имаха претенции, че при отнемането на топката Живкович е извършил нарушение срещу Лоренсо Морон. Реферът Орел Гринфелд от Израел не реагира и остави играта да продължи, а Томас получи топката на скорост, демонстрира супер-контрол и вкара във вратата на Куеста.

В края на първото полувреме домакините се активизираха. И в 25-ата секунда на второто полувреме изравниха резултата с много красиво изпълнение на Морон. Той засече от въздуха центриране на десния бранител Одубайо и изпрати топката в горния ляв ъгъл.

ПАОК обаче отново излезе начело в резултата чрез бразилеца Тайсон. Янис Константелиас елиминира хитро Моузес Одубайо от ляво, тръгна на скорост и от аутлинията върна топката на Томас, който я отклони за Тайсон. Ударът на бившия атакуващ халф на Шахтьор (Донецк) беше неспасяем за капитана на Арис Хулиан Куеста.

Гостите от стадион Тумба останаха 10 на терена, след като левият им бранител Янис Михайлидис получи втори жълт картон в 79-ата минута заради опасно влизане в краката на Морон. Повторението показа, че докосване на крака няма, но действието на бранителя беше доста агресивно и застрашаваше здравето на противника. Първият си жълт картон той видя още в 1-ата минута за подобно действие.

В последната минута на редовното време резервата Алваро Самора получи шанс да накаже ПАОК, но не успя да нанесе точен удар след подаване от дясно. В добавеното време на два пъти Арис можеше да вкара, като най-чистото положение пропусна иранският ветеран Карим Ансарифард с глава в 94-ата минута.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Българин
    Какво ни интересува нас българите този гнусен рязан делиормански циганин? КЗЛ-ц!!!
  • -1
    1
    Аз
    Браво бате! Никой не го очакваше.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари