Християн Мицкоски: Ще водим принципна политика, няма да дразним съседите

0
Трябва да оцелеем в кръга от много предатели, които не искат да видят една успешна Македония, заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ
Трябва да оцелеем в кръга от много предатели, които не искат да видят една успешна Македония, заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Снимка: Hristijan Mickoski / Facebook

Трябва да оцелеем в кръга от много предатели, които не искат да видят една успешна Македония, заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ

Със съседните държави ще водим принципна политика. Тя ще бъде базирана на принципа - не искаме чуждото, но нашето не си го даваме.

Това каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който ще бъде и бъдещ премиер на Република Северна Македония.

Вие сте напълно наясно, че не може да се върви срещу природата. Ние като народ сме най-малобройния в Европа. Организацията, която има често и привилегията да защитава интересите на един от най-малобройните народи в Европа - македонския, трябва да бъде мъдра. Не трябва да правим прибързани крачки, които ще ни струват скъпо. По-добре да се придвижим с един милиметър, но тази крачка да бъде стабилна. Трябва да сме търпеливи. Трябва да сме по-умни. Три пъти по-мъдри от най-умните. Само по този начин може да оцелеем в кръга от много предатели, които повярвайте ми не искат да видят една успешна Македония, една проспериращата Македония, щастлива, пълна с удовлетворени граждани. Това нещо видяхте още в първите дни след историческия резултат от 8-ми май, когато ние все още не бяхме се събудили, но те вече започнаха разгорещените страсти, при това не само в обкръжението ни, а и тук у дома“, каза Мицкоски, предаде БГНЕС.

Според него бъдещият кабинет и спечелилата коалиция „е готова да се справи с всички тези предизвикателства, търпеливо с умна политика, която ще се води и със съседите“.

Призовавам Ви за изграждане на мостове. Призовавам всички за съвместно сътрудничество в рамките на нашите прекрасни Балкани. В международната политика никога няма да ни видите на колене, как се влачим или се самоунижаваме. През изминалите години имах възможност да разговарям със световни авторитети от Вашингтон до Брюксел и Берлин, както и в останалите значими световни столици. Няма нищо по-вдъхновяващо от македонския народ и тази прекалено красива македонска държава. Ще водим политика основана на аргументи, защото ние никога не се плашим да кръстосаме нашите аргументи с нашите събеседници“, каза още Мицкоски.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ категорично се противопостави на „ненужно дразнене на съседите“, но подчерта, че трябва да „се зачита елементарното човешко право, което е гарантирано“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Що е маке, все е л ...
    На тази измислена Северномакедония й стигат албанците и сърбите, за да я асимилират по съседски.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари