Продадоха един от най-красивите плажове в Гърция

0
Катарският емир продаде прочутият плаж Навагио на гръцкия остров Закинтос
Катарският емир продаде прочутият плаж Навагио на гръцкия остров Закинтос

Катарският емир продаде прочутият плаж Навагио на гръцкия остров Закинтос

Според ексклузивна информация на гръцки медии държавната катарска група Al Rayann е прехвърлила апетитния парцел на чуждестранна компания с неизвестен собственик. Сделката е осъществена от лондонски адвокати преди няколко дни.

Земята бе закупена през март 2014 г. от PIMANA S.A., като след това беше прехвърлена на катарците за 9 млн. евро, а плановете на бившите съдружници на Емир Хамад бин Халифа Ал Тани бяха да превърнат района в рай на земята.

Инвестицията обаче с бюджет от 2 млрд. евро остава само амбициозен план, тъй като гръцката църква и местните власти оспорват валидността на договора и искат неговата отмяна, подавайки жалби до съда. Площта на залива принадлежи към манастира "Св. Георгиос Кримнон" и включва известния плаж Навагио.

Магическият залив е ограден от високи отвесни скали, а до него може да се стигне само по вода, което го превръща в още по-екзотичен и впечатляващ.

Плажът дълго е наричан от местните Свети Георги. Но преди близо 4 десетилетия кораб, който пренася контрабандни цигари, се разбива в залива и е изхвърлен на брега от вълните. С годините пясъкът обгражда останките му от всички страни и сега изглежда, сякаш ръждясалият кораб е изникнал по магически начин насред плажа.

Този инцидент носи и новото име на местността – започват да я наричат Заливът на корабокрушенците. Така плажът вече е известен като Навагио и се превръща в символ на целия остров Закинтос и едно от най-популярните места в Гърция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари