Затварят за туристи популярния плаж на остров Закинтос

2
Плажът ще бъде затворен за посетители заради опасения от свлачища
Плажът ще бъде затворен за посетители заради опасения от свлачища Снимка: Facebook

Плажът ще бъде затворен за посетители заради опасения от свлачища

Властите на йонийския остров Закинтос решиха плажът Навагио - популярна туристическа дестинация, известна с корабокрушението си, да остане затворен за туристи това лято поради опасения от свлачища.

Решението да се забрани достъпът до плажа Навагио беше препоръчано от екип експерти от Организацията за антисеизмично планиране и защита (OASP) след посещение на мястото на 8 март в рамките на редовна преоценка на безопасността му, предаде БГНЕС.

Екипът на OASP заяви, че съществува значителен риск от свлачища поради ерозията на околните скали.

"Безопасността на жителите и посетителите е над всичко и решението беше взето, като се вземат предвид новите научни данни на OASP и нейния председател, професор Ефтимиос Лекас, предвид големия брой посетители в района през туристическия сезон", заяви министърът на туризма Василис Кикилиас.

Навагио вече беше забранен за местните жители и посетителите от септември миналата година, след като земетресение с магнитуд 5,4 предизвика падане на големи скални късове от околните скали в залива.

Безопасността на плажа ще бъде оценявана два пъти годишно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари