Приятелски футболен мач между полицаи от Русе и Гюргево

3
Футболната среща ще се състои на терена на стадион „Дунав“
Футболната среща ще се състои на терена на стадион „Дунав“

Футболната среща ще се състои на терена на стадион „Дунав“

Представителни полицейски отбори от Русе и Гюргево ще премерят сили в приятелски футболен мач от 13:00 часа на стадион "Дунав"

На 29 март 2024 г. в Русе ще се проведе традиционната среща между румънски и български пътни полицаи и приятелски футболен мач между представителни отбори от двете страни.

Дългогодишно е сътрудничество на ОДМВР - Русе с органите на полицията на Република Румъния и по-конкретно в Регион Гюргево. Смесени екипи на пътна полиция от България и Румъния вече над 10 години осъществяват съвместни дейности по безопасността на движението през различни периоди от годината – туристически сезони, празнини и почивни дни и т.н., когато се очаква по интензивен трафик от румънски и български граждани. Служителите на реда контролират спазването на правилата за движение и нормативните изисквания към участниците в него на територията на съответната държава, в двата съседни гранични региона – Русе и Гюргево.

Осъществяването на тази съвместна дейност е основана на взаимния позитивен опит и вече традиционни отношения, както и на базата на подписаните през 2010 г. в Гюргево „Правила за извършване на съвместни действия на пътните полицаи в пограничните райони и осъществяване на съвместна патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред от страна на компетентните органи на Република България и Румъния“ .

В духа на традиционното професионално сътрудничество и при спазване на принципа на размененото гостуване, този петък /на 24 март 2024 г./ от 13:00 часа в гр. Русе на терена на стадион „Дунав“ ще се състои приятелски футболен мач между представителни отбори от двете страни. Превърнали се в една добра традиция, тези спортни срещи сплотяват полицейските служители на двете съседни държави и чрез духа на спорта развиват в тях редица качества, полезни и в съвместната им полицейската работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари