Русенската полиция установи повече от 500 нарушения за седмица

0
За констатираните нарушения са съставени 120 акта и 390 фиша
За констатираните нарушения са съставени 120 акта и 390 фиша Снимка: БГНЕС

За констатираните нарушения са съставени 120 акта и 390 фиша

За периода 03.10 – 09.10.2022 г. на територията на ОДМВР – Русе екипите на сектор „Пътна полиция“ са установили 510 нарушения на Закона за движение по пътищата в хода на провеждани активни дейности в рамките на специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол“. В същия период са посетили 11 пътнотранспортни произшествия, от тях 6 документирани като леки, а 5 като тежки ПТП, с петима ранени граждани.

За констатираните нарушения са съставени 120 акта и 390 фиша – от тях 259 за скорост; два на неправоспособни водачи; по един за употреба на алкохол и наркотици, като са тествани близо 80 водачи. Съставени са също актове и за три случая, при които водачите са отказали да бъдат тествани за алкохол и наркотици, както и за други нарушения.

Ежедневният контрол на пътното движение в областта продължава. Служителите на ОДМВР – Русе ще проявяват нулева толерантност към нарушителите на Закона за движение по пътищата. Целта е намаляване на пътнотранспортния травматизъм, заявиха от областната дирекция.

До 16 октомври продължава и специализираната операция на ROADPOL „Товарни автомобили и автобуси“. Обект на засилените проверки, в които се включват и екипи на ДАИ, са спазването на скоростните режими, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Абе хора
    Като гледам новините , май като ви спрат на пътя първо полицая трябва да духа и да ви покаже , че не е пиян и друсан , пък тогава вие
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари