Русенските полицаи победиха колегите си от Гюргево

4

Днес в Русе се проведе традиционната среща между румънски и български пътни полицаи и приятелски футболен мач между представителни отбори от двете страни.

Срещата бе официално открита от директора на ОДМВР – Русе ст.комисар Теодор Атанасов. Събитието от българска страна уважиха областният управител на Русе Галин Григоров, заместник-областният управител Валентин Колев, ръководни и редови служители от ОДМВР - Русе, а от румънска страна директорът на Румънската пътна полиция полицейски квестор Бречеа Флорентин, началникът на Пътната полиция в Окръжен инспекторат на полицията – Гюргево главен комисар Мариан Попеску и други техни колеги.

Дългогодишно е сътрудничество на ОДМВР – Русе с органите на полицията на Република Румъния и по-конкретно в Регион Гюргево. Смесени екипи на пътна полиция от България и Румъния традиционно осъществяват съвместни контролни проверки по безопасността на движението през различни периоди от годината – туристически сезон, празници и др., когато се очаква по интензивен трафик от румънски и български граждани. Служителите на реда контролират спазването на правилата за движение и нормативните изисквания към участниците в движението на територията на съответната държава, в двата съседни гранични региона – Русе и Гюргево.

Осъществяването на съвместната дейност е основана на взаимния позитивен опит и вече традиционни отношения, както и на базата на подписаните през 2010 г. в Гюргево „Правила за извършване на съвместни действия на пътните полицаи в пограничните райони и осъществяване на съвместна патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред от страна на компетентните органи на Република България и Румъния“ .

В духа на традиционното професионално сътрудничество днес на терена на стадион „Дунав“ в гр. Русе се състоя и приятелски футболен мач между представителни отбори от двете страни. Превърнали се в една добра традиция, тези спортни срещи сплотяват полицейските служители на двете съседни държави и чрез духа на спорта развиват в тях редица качества, полезни и в полицейската им работа.

Футболният мач премина също в дух на колегиалност и приятелска атмосфера. Срещата се изигра в две полувремена по 30 минути и въпреки оспорваната надпревара, русенските полицаи надделяха с категоричното 8:3.

Медали, купи и грамоти на участниците връчи началникът на сектор „Пътна полиция“ – Русе гл. инспектор Михаил Манов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари