Приеха Програмата за развитие на туризма в община Русе за 2024 година

2
Поставени са цели за популяризиране на общината като разпознаваема туристическа дестинация
Поставени са цели за популяризиране на общината като разпознаваема туристическа дестинация Снимка: Dunavmost

Поставени са цели за популяризиране на общината като разпознаваема туристическа дестинация

На своето извънредно заседание Общинският съвет прие Програмата за развитие на туризма в община Русе за 2024 г. и отчета за изпълнението ѝ за изминалата 2023 г.

Развитието на туризма е водещ фактор в икономиката на града, както и оказва огромно влияние върху качеството на живот на местното население. Затова този сектор има ключова роля в управленската визия на Община Русе.

В отчета подробно са описани проведените през изтеклата година събития, популяризирали общината като разпознаваема туристическа дестинация.

Основните цели, очертани в годишната програма за развитие на туризма в община Русе, са:

- привличане на повече организирани групови и индивидуални туристи в общината, както и удължаване продължителността на престоя им;

- създаване на комплексен туристически продукт, който обединява съществуващите атракции и услуги в града;

- развитие на съществуващите партньорства и създаване на нови с частния сектор за предоставяне на модерни и иновативни туристически продукти;

- позициониране на община Русе като туристически център на Регион Русе и популяризиране на дестинацията. Това може да бъде реализирано чрез участия в специализирани туристически изложения, презентиране на туристически продукти пряко на крайни потребители, изграждане на база данни с туристически агенти, публикации в специализирани издания, популяризиране в интернет пространството на интересните туристически дестинации в Община Русе и региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари