Приеха бюджета на Община Ценово

0

Единодушно приеха бюджета на община Ценово за 2018.

С пълно единодушие общинските съветници приеха бюджета на община Ценово за 2018 година.

От началото на мандата това е третият път, когато финансовите параметри се определят без нито един отрицателен вот“, сподели председателят на Общинския съвет Галина Георгиева.

С 13 гласа „за“ местните парламентаристи одобриха бюджетната рамка през настоящата година да е в размер от 4 653 016 лева. Приходите за делегирани от държавата дейности са 1 949 618 лева. Прогнозите са, че от местни дейности в общинската хазна трябва да влязат повече от 2 700 000 лева. Най-много приходи са предвидени от наеми на земи.

Окончателният вариант стана реалност след няколкочасови  бурни дебати. Основната дискусия се разгоря за заложените разходи в предложената инвестиционна програма. Местните парламентаристи не се съгласиха да бъде направен основен ремонт на общинска сграда в село Пиперково. Средствата ще бъдат насочени за рехабилитиране на уличната мрежа в населеното място.

Съветниците отхвърлиха и предложението да се закупи самоходно шаси, което да се предостави на кметството в Долна Студена. Социалният патронаж в село Караманово ще получи нов автомобил за разнасяне на храна по домовете на възрастните и самотни хора. Местните законотворци определиха и месечните възнаграждения на кметовете на населените места. 

По време на първото редовно за годината заседание на Общинския съвет бяха приети Програма за развитие на младежки дейности, Програма за управление и разпореждане с общинска собственост и План за противодействие на тероризма. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари