Ценово помага на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

1
10 хиляди лева ще бъдат преведени от бюджета на община Ценово по разкритата от БЧК сметка
10 хиляди лева ще бъдат преведени от бюджета на община Ценово по разкритата от БЧК сметка Снимка: Dunavmost / Архив

10 хиляди лева ще бъдат преведени от бюджета на община Ценово по разкритата от БЧК сметка

Сумата от 10 000 лева от бюджета на община Ценово ще бъде предоставена като безвъзмездна помощ на пострадалите от разрушителното земетресение в Турция и Сирия. Сумата ще бъде разпределена поравно между двете страни.

Това решение бе гласувано единодушно от общинските съветници по време на извънредно заседание на местния парламент. Сумата ще бъде преведена по разкритата от БЧК специална банкова сметка. Община Ценово не може да остане безучастна към трагедията, която сполетя жителите на Турция и Сирия. Винаги сме били съпричастни към нещастието на хората и сме откликвали в трудни моменти. След опустошителното земетресение, разлюляло Турция и Сирия, материалните щети са огромни, а хората не виждат изход от създалата си ситуация“, сподели кметът на община Ценово д-р Петър Петров.

Община Ценово подкрепя изцяло и организираната кампания от БЧК за събиране на материални дарения за пострадалите от земетресенията в двете държави.

В кметствата на населените места вече се събират дарения от дрехи, обувки, спално бельо и топли завивки. На пострадалите са необходими палатки, отоплителни уреди, фенерчета и батерии. Всички дарения ще бъдат описани и транспортирани със специализиран превоз на БЧК към пострадалите райони в близките дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари